Natančno preberite pravila in pogoje uporabe spletne strani »https://warehousecollective.net«. Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema tu opisana pravila in se z njimi strinja.

Predstavitev spletne strani

Spletna stran https://warehousecollective.net je namenjena predstavitvi multimedijske ekipe Warehouse Collective. Vsa vsebina je informativne narave in se lahko brez predhodne najave spreminja. 

Vsebina spletne strani

Vsebina spletne strani (slike, besedila) je last Warehouse Collective in je avtorsko zaščitena. Prepovedana je zloraba in distribucija vsebine.

Spremembe

Vsaka sprememba pogojev uporabe in zasebnosti bo objavljena v tej izjavi. Uporabnik bo o spremembi obveščen, potrebna bo ponovna potrditev sprejema pogojev uporabe spletne strani.

Osebni podatki

Varstvo osebnih podatkov

Spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene preko obrazcev naše spletne strani, skrbno varovali in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretji osebi oziroma jih uporabili v druge namene. Ker na naši spletni strani obstajajo določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na našo spletno stran, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Uporaba pridobljenih podatkov

Vse pridobljene informacije in osebne podatke uporabljamo izključno za komuniciranje z Vami in jih NE posredujemo tretjim osebam.

Katere podatke pridobivamo?

Na spletni strani preko kontaktnega obrazca lahko z Vašo privolitvijo pridobim vaše IME in PRIIMEK ter ELEKTRONSKI NASLOV.

Kako pridobivamo osebne podatke?

Osebne podatke pridobivamo preko kontaktnega obrazca.

Hramba podatkov

Vaši osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena.

Trudimo se, da vaše osebne podatke varujemo. Za komunikacijo in prenos podatkov (npr. HTTPS) uporabljamo varne protokole. Kadar je primerno, uporabljamo anonimiziranje in psevdonimiranje. Neprestano spremljamo naše sisteme za morebitne ranljivosti in napade.

Čeprav se trudimo po svojih najboljših močeh, ne moremo zagotoviti morebitne 100% varnosti informacij. Vendar pa obljubljamo, da bomo obvestili pristojne organe o kršitvah podatkov. Prav tako vas bomo obvestili, če obstaja nevarnost za vaše pravice ali interese. Storili bomo vse, kar bomo lahko, da bi preprečili kršitve varnosti in pomagali organom, če bi prišlo do kakršnih koli kršitev.

Piškotki

Pravila o rabi spletnih piškotkov

Večina spletnih strani, ki jih obiskujemo dandanes, na tak ali drugačen način uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Čeprav je raba piškotkov običajno neškodljiva, jo lahko nekateri ljudje vzamejo kot vsiljivo in zato želijo blokirati nekatere ali vse piškotke ali celo izbrisati piškotke, ki so že bili poslani.

Upoštevajte, da se z uporabo te spletne strani strinjate z našo rabo piškotkov, kot je opisano v teh pravilih.

Kaj je piškotek?

Piškotki so datoteke, ki jih spletna mesta ustvarijo med obiskom. V njih so shranjene nastavitve za spletno mesto, podatki o profilu in drugi podatki. Obstajata dve vrsti piškotkov: Piškotki domene so nastavljeni z domeno spletnega mesta v naslovni vrstici. Piškotki drugih mest so iz drugih virov domene, ki imajo na strani vdelane različne elemente, na primer oglase ali slike.

Nastavitev in shranjevanje piškotkov

Piškotke lahko določi spletna stran, ki jo obiskuješ (“lastni piškotki”), ali tretja spletna stran, ki vodi vsebino na spletni strani, ki si jo ogledujete (“piškotki od drugod”).

Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Začasni ali sejni piškotek (session cookies): Piškotek, ki nam omogoča povezavo vaših dejanj tekom seje v brskalniku. Seja v brskalniku se začne, ko odprete okno brskalnika, in se konča, ko ga zaprete. Sejni piškotki so ustvarjeni začasno in so izbrisani, ko se zapre okno vašega brskalnika.

Trajni ali shranjeni piškotek (persistent cookies): Piškotek, ki ostane na vaši napravi. Čas, ki je določen v piškotku, in se aktivira vsakič, ko obiščete spletno stran, ki je ustvarila ta določen piškotek.

Različne vrste piškotkov

Obstajajo štiri glavne vrste piškotkov:

Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki so ključnega pomena, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani ali za nudenje storitev, ki ste jih zahtevali. Npr., da se shranijo izdelki, ki ste jih dodali v spletno košarico. Za uporabo teh piškotkov ne potrebujemo vašega dovoljenja.

Funkcionalni piškotki: Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbire (kot so vaše uporabniško ime, jezik ali regija, v kateri se nahajate) in vam nudi izboljšane in bolj osebne funkcije. Npr., stran vam lahko nudi lokalne vremenske napovedi ali prometne novice z uporabo piškotka, da shrani informacije o regiji, v kateri se trenutno nahajate, si zapomni vaše spremembe velikosti besedila, pisave in ostalih delov spletne strani, ki so prilagodljive in vam nudijo zahtevane storitve, kot so ogled videa ali komentar na blogu. Informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ti piškotki ne morejo slediti vaši aktivnosti v brskalniku na drugih spletnih straneh.

Izvedbeni piškotki: Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako uporabljate spletno stran. Npr., katere strani obiskujete najpogosteje, ter če prejmete od njih sporočilo o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki vas identificirajo. Vse informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so združene in zato anonimne. Te informacije se uporabljajo le za izboljšanje delovanja spletne strani.

Ciljni piškotki ali oglaševalni piškotki tretjih oseb: Ti piškotki se uporabljajo za dostavo oglasov, ki so bolj pomembni za vas in vaše interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Običajno jih namestijo oglaševalske mreže z dovoljenjem upravljavca spletne strani. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno stran in ta informacija je posredovana ostalim organizacijam, kot so oglaševalci. Ciljni ali oglaševalni piškotki so lahko pogosto povezani s funkcionalnostjo spletne strani, ki jo omogoča druga organizacija. Za več informacij o oglaševalskih piškotkih in zasebnosti na spletu si oglejte vodnik, ki ga je ustvarila panoga za oglaševanje na internetu in je na voljo na strani www.youronlinechoices.com.

Katere piškotke uporabljamo mi?

Spletno mesto uporablja določene nujno potrebne piškotke, da si zapomni vašo prijavo, olajša vnos komentarjev in podobno. Teh podatkov ne uporabljamo za noben drug namen in ne delimo z nikomer.

Na strani uporabljamo Google Analytics piškotke:

__utma: To je eden od štirih glavnih piškotkov, ki jih uporablja storitev Google Analytics. Ta lastnikom spletnih strani omogoča spremljanje vedenja obiskovalcev in merjenje uspešnosti spletnega mesta. Ta piškotek privzeto traja 2 leti in se razlikuje med uporabniki in sejami. Uporablja se za izračun novih in povratnih statistik obiskovalcev. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo v Google Analytics. Življenjsko dobo piškotka lahko prilagodijo lastniki spletnih strani.

Glavni namen tega piškotka je: Uspešnost

__utmz: To je eden od štirih glavnih piškotkov, ki jih uporablja storitev Google Analytics. Ta lastnikom spletnih strani omogoča spremljanje merjenja obnašanja obiskovalcev na uspešnosti spletnega mesta. Ta piškotek identificira vir prometa na spletnem mestu – Google Analytics lahko lastnikom spletnih mest sporoči, od kod prihajajo obiskovalci ob prihodu na spletno mesto. Življenjska doba piškotka je 6 mesecev in se posodablja vsakič, ko se podatki pošljejo v Google Analytics.

Glavni namen tega piškotka je: Uspešnost

_ga: Ime piškotka je povezano z Google Universal Analytics – kar je pomembna posodobitev Googlove pogosto uporabljane analitične storitve. Ta piškotek se uporablja za razlikovanje edinstvenih uporabnikov z dodelitvijo naključno ustvarjene številke kot identifikator stranke. Vključena je v vsako zahtevo strani na spletnem mestu in se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in kampanjah za poročila o analitiki spletnih mest. Privzeto je nastavljeno, da poteče po dveh letih, lastniki spletnih strani lahko to prilagodijo.

Glavni namen tega piškotka je: Uspešnost

_gat: Ime piškotka je povezano z Googlom Universal Analytics, v skladu z dokumentacijo se uporablja za zmanjševanje stopnje zahteve – omejuje zbiranje podatkov na spletnih mestih z velikim prometom. Poteče po 10 minutah.

Glavni namen tega piškotka je: Uspešnost

_gid: Ime piškotka je povezano z Google Universal Analytics. Shranjuje in posodablja edinstveno vrednost za vsako obiskano stran.

Glavni namen tega piškotka je: Uspešnost

Kako izklopiti piškotke?

Obstaja več načinov za upravljanje in nadzor nad vašimi nastavitvami za piškotke. Ne pozabite, da z izbrisom ali blokiranjem piškotkov vse ali nekatere spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito.

Če onemogočite določen piškotek, ali če izbrišete vse piškotke, vaše preference ne bodo shranjene in obvestilo o piškotkih boste prejeli vsakič, ko boste obiskali našo spletno stran. Kljub temu lahko upravljate z nastavitvami vašega piškotka v vašem spletnem brskalniku kot tudi na spletnih straneh tretjih oseb, ki namestijo piškotek na vašo napravo prek naših spletnih strani.

Izključitev piškotkov v vašem spletnem brskalniku

Večina modernih spletnih brskalnikov vam nudi splošne informacije o piškotkih in vam omogoča, da si ogledate vse vaše piškotke, vam dovoli, da izbrišete vse ali posamične piškotke, ter vam omogoča, da blokirate ali dovolite piškotke za vse spletne strani ali posamično izbrane spletne strani. Prav tako lahko normalno izključite posamezne oglaševalne piškotke tretjih oseb.

Če spremenite vaše nastavitve za piškotke v vašem spletnem brskalniku, bodo, razen če izbrišete ali blokirate vsak piškotek posebej, spremembe veljale za vse spletne strani, ki jih obiskujete, in ne le za naše spletne strani. Prav tako boste morali prilagoditi svoje piškotke za vsak brskalnik posebej.

Informacije o piškotkih se v spletnem brskalniku običajno nahajajo v razdelku ‘Pomoč’. Spodaj so povezave do razdelka ‘Pomoč’ v nekaterih najpogosteje rabljenih spletnih brskalnikih:

Microsoft Internet Explorer – http://support.microsoft.com/kb/196955

Mozilla Firefox – http://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies

Google Chrome – http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Apple Safari – http://www.apple.com/support/safari/

Opera – http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Google Android – http://support.google.com/android/?hl=en

Windows Phone – http://www.microsoft.com/windowsphone/en-us/howto/wp7/web/changing-privacy-and-other-browser-settings.aspx

Blackberry -http://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/32004/Browser_settings_32784_11.jsp

Izključitev piškotkov od drugod

Piškotke, ki so v uporabi na naši spletni strani, lahko onemogočite po navodilih z namestitvijo posebnega dodatka (Opt-out Browser Add-on). Navodila za njegovo namestitev se nahajajo na spodnji povezavi: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Upoštevajte, da če onemogočite izvedbene piškotke, ki jih naša spletna stran namesti, ne bomo mogli izvedeti, kaj je ljudem všeč na naši spletni strani in kaj ne. Na ta način bomo težje izboljšali naše spletne strani in vašo uporabniško izkušnjo. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.